fra 3.995.-
3-5 dage
Juni / Juli / august

Galleri-mappe-navn: sydfyn
Vis som featured: Ja
Vis i topslider: Ja
Pris (på rejsesiden): fra 3.995.-
Dage (på rejsesiden): 3-5 dage
Kilometer (på rejsesiden): Juni / Juli / august
Forsidebeskrivelse: Drag med på togt i Det Sydfynske Øhav med Danmarks ældste skonnert, fra Svendborg gennem øhavet til Ærø, Skarø og Sønderborg
Forside prisinfo: fra 3.995,-

Sommertogt med Skonnerten Johanne 

Drag med på togt i det sydfynske øhav når Danmarks ældste skonnert, Skonnerten Johanne til sommer stævner ud fra Svendborg og tager turen gennem øhavet til Ærø, Skarø og Sønderborg med masser af oplevelser og indtryk fra det danske sommerland undervejs.

 

Det er en helt unik rejsemulighed der venter med Skonnerten Johanne, når hun til sommer begiver sig ud på sommertogt i Det Sydfynske Øhav, der er kendt for sine mange større og mindre beboede og ubeboede øer. Vi sejler i den absolut bedste periode i juni og juli og kan derfor (forhåbentlig) se frem til flot og roligt sommervejr på vores færd. Rejsen tager sin start i Svendborg, hvorfra vi sætter kurs mod Sønderborg. Undervejs lægger vi løbende til og går på opdagelse i havne og landsbyer på Ærø og Skarø, mens der i Sønderborg vil være tid til at nyde byen eller tage på udflugt til f.eks. Dybbøl Mølle.

Rejser man i juni vil det være muligt at opleve Sankt Hans aften på Svendborgsund, hvor hele byen trækker ud på vandet i både og nyder de mange bål langs kysten - eller tag afgangen i juli, hvor vi jagter Tour de France feltet hele vejen fra Korsør - over Storebæltsbroen til Nyborg og videre til Sønderborg.

Rejseprogram

Svendborg

OBS. Afgangen 2.-3. juli, som følger Tour de France feltet fra Korsør til Nyborg, har et helt andet dagsprogram end det nedenstående. Denne afgang vil have start i Korsør - IKKE Svendborg

 

Der løber det reneste havvand gennem Svendborgs årer. Med byens placering ved sundet og dens historiske tradition for skibsbyggeri er Svendborg et naturligt udgangspunkt for en rejse gennem Det Sydfynske Øhav. Byen vender sig mod havet og i forreste række ligger restauranter og cafeer side om side med de gamle pakhuse og værfter. På Frederiksøen sprudler de gamle værftsbygninger af liv, spækket med gallerier, kunstværksteder, cykelværksted, spillested, museum for lystsejlads, picnicpladser og strandbar. 

 

Nedenfor de ikoniske gamle gule pakhuse finder vi anløbspladsen for de historiske sejlskibe - det er her Johanne ligger og venter på os. Skonnerten Johanne blev bygget i Svendborg i 1895, så når hun ligger ved kaj i Svendborg havn er hun så godt som "hjemme".

 

På rejsens første dag er der ankomst og påmønstring mellem kl. 10 og 12. Her byder skipper Veronica velkommen og man bliver vist rundt og får tildelt sin kahyt. Når alle er vel ankommet gennemgår Skipper de næste dages plan og fortæller lidt om livet ombord og sikkerhed til søs. Herefter kastes fortøjningerne og vi stævner ud fra Svendborg og begynder vores togt rundt i Det Sydfynske Øhav.

Mens vi glider ud gennem Svendborg sund kan vi indtage frokosten på dækket og nyde udsigten til de små landsbyer og havne der ligger spredt langs kysten. Når vi har lagt sundet bag os befinder vi os nu i øhavet og kursen sættes mod Ærø, hvor vi vil ligge i havn for natten. 

 

Ærø: Marstal

Kursen er sat mod Ærø, hvortil vi ankommer hen mod aften den første dag. På trods af sin størrelse, byder Ærø på 80 km kystlinje -de blide strandlinjer mod Det Sydfynske Øhav på nordsiden og de forrevne kysstrækninger mod Østersøen på sydsiden, hvor man bl.a. kan opleve øens bedste udsigtspunkt, Voderup Klint, der strækker sig så langt øjet rækker. Nogle mener, at den største attraktion på Ærø er naturen i sig selv, men de små landsbyer og gamle købstæder der emmer af øliv og landsbyidyl har også sin charme. 

 

Marstal er Ærøs største by og var engang landets næststørste søfartsby, søfarten er derfor en dybt indgroet del af byens sjæl. Hele byen er anlagt med havet som centrum og alle veje og stier går fra hovedgaden til havnen. I Marstal finder man også Marstal Navigationsskole, der i over 150 år har uddannet navigatører samt Marstal Søfartsmuseum og Skipper Park Marstal - en ny maritim oplevelsespark der åbner i sommeren 2022. Når man ankommer til Marstal, er man derfor ikke i tvivl om byens lange og betydningsfulde maritime historie. 

Langs havnen kan man gå på opdagelse i de små gader, hvor maritime virksomheder ligger side om side med cafeer, gamle joller og fiskegarn. Læg f.eks. vejen forbi "Fru Berg" og smag en ægte ærøsk egnsret, de tykke Ærø-pandekager "Løvtens Paa'kaar". Går man længere op i byen møder man de hyggelige hovedgader, Kirkestræde og Kongensgade, med sine specialforretninger og småbutikker.

 

I udkanten af Marstal ligger Eriks Hale. Eriks Hale er en landtange, der på den ene side byder på sandstand og børnevenlig badning i det lune Lille Hav, som er en lukket lavvandet bugt, mens man på den anden side finder den friske og til tider brusende Østersø. Det er også ved Eriks Hale, at man finder de unikke farverige ærøske badehuse. Ærøs badehuse er på mange måder et varetegn og har stor betydning for både øboere og gæster. De første badehuse dukkede op i 1920 og i dag er der 90 unikke badehuse fordelt på hele øen, hvoraf 19 af dem findes på Eriks Hale.

 

Vi ligger ved kaj i Marstal natten over samt det meste af formiddagen, og der vil derfor være god tid til at gå på opdagelse i byen eller tage en tur til Eriks Hale inden vi igen samles ombord til frokost og afsejling. Det er en kort sejlads der venter os i dag på vores færd mod Ærøs næststørste by, Ærøskøbing. 

Ærø: Ærøskøbing

Vi anduver Ærøskøbing sidst på eftermiddagen, hvorefter der vil være tid til at strække benene omkring havnen inden aftensmaden serveres.

 

Ærøskøbing er mere end 750 år gammel. En totalfredning af mange af byens bygninger har gjort, at Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede 1700-tals by, hvilket også gjorde, at byen i 2002 blev tildelt den fornemme Europa Nostra Pris for bevaring af unik Europæisk kulturarv. Byen fremstår derfor som ren idyl med sine gamle farverige bindingsværkshuse og brostensbelagte gader - derfor har den også fået tilnavnet "Eventyrbyen". Om aftenen i sommerhalvåret kan man gå en tur sammen med byens vægtere og høre historier om byen og de gamle bygninger tilsat de originale vægtersange. 

 

Ærøskøbing har de seneste år oplevet en sand opblomstring af iværksætteri og derfor summer byen også af liv. Det er muligt at stifte bekendtskab med en række af øens helt unikke lokalt producerede produkter som f.eks. Ærø Whisky, Ærø Bryggeri og Ærø Cigar - der producerer ægte danske håndrullede cigarer lavet med tobak fra deres egen tobaksplantage, hos "Den Gamle Købmandsgård", hvor man kan man gå på opdagelse i alle de lokale produkter og eventuelt købe et par smagsprøver med hjem. Til den søde tand finder man Ærø Ismageri og Hattesens Konfektfabrik, der har stor succes med at lave hjemmelavet håndlavet lakridskonfekt. 

 

Ligesom ved Marstal, så byder Ærøskøbing også på gode bademuligheder og flere af de ikonisk ærøske badehuse. Kort gang fra byens lystbådhavn, ligger den fine sandstrand Vesterstrand smukt i bugten ud mod Urehoved. Vesterstrand har den største samling af badehuse på Ærø med i alt 71 badehuse langs kysten. 

 

Vi tilbringer aftenen, natten og formiddagen i Ærøskøbing inden vi sidst på formiddagen igen begiver os til søs for at krydse farvandet mellem Ærø og Als. I dag vil både frokost og aftensmad blive indtaget til søs. 

 

OBS. På rejser af 4 dages varighed indgår Sønderborg IKKE og derfor sejles der direkte fra Ærøskøbing til Skarø

Sønderborg

Vi runder nordspidsen af Ærø og sætter kursen mod Als og Sønderborg. På vores færd tager vi vejen syd om Als gennem Flensborg Fjord inden vi henunder aften nærmer os Sønderborg, hvor vi bydes velkommen af Sønderborg Slot, der i over 800 år har stået ved indsejlingen til Alssund.

 

Sønderborg er grundlagt samtidig med Sønderborg slot omkring år 1200 og er i dag den største by i Sønderjylland. Byen i denne sydligste del af Danmark sprudler af liv og har de senere år gennemgået en opblomstring hvor bl.a. havneområdet med Frank Gehry´s masterplan har sat sit præg på byen med Multikulturhuset, der danner rammen for både det danske og det tyske bibliotek, Sønderjyllands Kunstskole og udsigtsplatformen Point of View på 16. etage af Hotel Alsik hvorfra man kan nyde byen 360° fra oven. Havneområdet strækker sig fra Sønderborg Slot i syd op til Christian den X’s bro der forbinder Als med Sundved-siden og videre op langs Nordhavnen med den nye, smukke havnefront, Olafur Eliassons kunstværk ’Tidscirkler’, flere restauranter og cafeer.

Fra havnen kan man let slentre turen til Sønderborg Slot og gå på opdagelse i 800 års Danmarkshistorie set fra et sønderjysk perspektiv. Fra havnen har man også udsigt til Dybbøl Banke der var centrum for de voldsomme kampe i 1848-49 og 1864. Under vores ophold i Sønderborg vil der være tid til at tage den korte tur ud til Dybbøl Mølle og besøge nationalsymbolet, hvorfra man også kan nyde den flotte udsigt over Sønderborg, Als, Flensborg fjord og Alssund.

 

 

Efter frokost afsejler vi fra Sønderborg og drager ud på det vores Skipper betegner som den smukkeste sejltur, det er turen ud gennem det smalle Alssund. I dag bliver rejsens længste sejlads, når vi sætter kursen tilbage mod øst og øen Skarø.

Skarø

Som vi nærmer os den fynske sydkyst og indsejlingen til Svendborgsund møder vi den lille ø Skarø, der med sine små 2 km². og ca. 30 indbyggere er en af de mindre øer i Det Sydfynske Øhav.  

 

Skarø er et yndet sted for endagsture fra fastlandet, da øen er ganske lille, så man kan gå rundt og opleve hele øen på et par timer. Naturen på Skarø er kendetegnet ved de flade kyster med strandenge, diger og sandrev. Stier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods eller på en lejet cykel.

Fra den lille havn er der få hundrede meter ind til Skarø by, der ligger midt på øen. Den lille charmerende landsby består af smukke bindingsværkshuse og gårde der stadig ligger to og to om byens gadekær. Fortsætter man et stykke gennem byen kommer man til Skarø Kirke beliggende på øens højeste punkt, hvorfra der er en god udsigt over øen og øhavet. 

 

De helt store attraktioner på Skarø udover naturen er de to spisesteder Café Sommersild og Skarø Is. Skarø Is er indbegrebet af lokal produktion. Udover at være en idyllisk familiecafe, så er alle deres is så vidt muligt produceret med ingredienser fra øen herunder birkesaft og sukkertang. Isen er desuden både økologisk og uden hverken tilsætningsstoffer, laktose, gluten og e-numre. Isen har igennem årene også opnået meget international anderkendelse og bl.a. blevet kåret som verdens 9. bedste is samt været på menuen på Singapore Airlines internationale ruter. 

 

Efter at have tilbragt aften, nat og formiddag på Skarø er det ved at være tid til at sætte sejl og tilbagelægge det sidste stræk af rejsen gennem øhavet, når vi tager den korte tur tilbage ind til Svendborg gennem Svendborg Sund og under Svendborgsundbroen.

Atter tilbage ved kajen i Svendborg er det blevet tid til afmønstre og Skipper Veronica og besætning siger tak for denne gang.

 

Tour de France (1.-3. juli)

Rejseplan:

1. juli: Svendborg - Lundeborg/Lohals
2. juli: Lundeborg/Lohals - Storbæltsbroen - Nyborg
3. juli: Nyborg - Svendborg

 

På vores afgang 1. juli vil vi følge Tour de France feltet fra vandet, som de passerer Storebæltsbroen. Herefter lægger vi til i Nyborg havn, hvor det vil være muligt at deltage i festlighederne efter feltet er kommet i mål. Overnatning ombord på Johanne hvorefter vi næste morgen nyder sejladsen ned langs den fynske kyst forbi Langeland og op gennem Svendborgsund til Svendborg, hvor dette mini-togt slutter. 

Vigtig information om rejseprogram og praktiske forhold på rejsen

Vi gør opmærksom på, at forholdene ombord på Johanne er små og at man derfor skal være indstillet på begrænset mulighed for privatliv. Alle har egne kahytter, der er udstyret med køjer. Kahytterne egner sig dog ikke til længerevarende ophold udover ved søvn og derfor vil det meste ophold undervejs på sejladsen forgå enten på dækket eller i skibets fællesrum. Man skal derfor være forberedt på, at vi bor og opholder os tæt og derfor er det vigtigt, at man er indstillet på at fungere i en mindre gruppe.


Måltider

På rejsen er der helpension. Alle måltider foregår som fællesspisning i skibets fællesrum. Undervejs på togtet er det forventet, at man deltager i klargøring og oprydning af måltider.


Rejseplan (forbehold)
Den ovenfor beskrevne rute og rejseplan er til en vis grad afhængig af vind og vejr. Med en skonnert af Johannes størrelse, kan visse vind og vejrforhold gøre sejladsen til en mindre behagelig oplevelse. Skipper er den endegyldige autoritet på dette område, og hun kan i nogle tilfælde vælge at ændre på ruten, såfremt hun vurderer, at det er fordelagtigt for dagens sejloplevelse. 


Hjælp ombord (frivilligt)

Skibets besætning står naturligvis for alt det praktiske omkring selve sejladsen, men skulle der være nogen, der synes det kunne være spændende at være med til at sætte sejl og prøve kræfter med andre opgaver ombord, så er man meget velkommen til at tilbyde sin arbejdskraft til besætningen, dette er dog ikke påkrævet eller forventet. Ingen sejlererfaring er nødvendig for at kunne deltage på togtet eller for at kunne give en hånd med.

 

 

Skonnerten Johanne

Skonnerten Johanne er bygget i Svendborg i 1895 og er Danmark ældste skonnert. Johanne har hjemme i Nakskov men sejler i hele landet bl.a. deltager hun kapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe. Derudover tager hun også på togt til Bornholm og ikke mindst i Det Sydfynske Øhav.

Skibet er udstyret med køkken, fællesrum, to toiletter og bad. 

Ombord er der plads til 12 personer og 2 besætningsmedlemmer.  

 

Pris pr. person i delt dobbeltkahyt fra kr. 3.995.-

Vi gør opmærksom på, at der er et maksimum antal deltagere på 10 og i enkelte tilfælde 11, hvis der er tre som sammen bestiller en trepersoners kahyt. 

 

Prisspecifikation pr. afgang


23.-27. juni 


1.-3. juli 


7.-10. juli + 
18.-21. august


Svendborg - Skarø -
Sønderborg - Ærøskøbing - 
Marstal - Svendborg

Svendborg - Lundeborg/Lohals -
Korsør - Nyborg -
Svendborg

Svendborg - Skarø -
Ærøskøbing - Marstal - 
Svendborg

Inkluderet
4 overnatninger
Helpension


Pris
6.995 kr.
Bestil rejse


Inkluderet
2 overnatninger
Helpension


Pris
3.995 kr.
Bestil rejse


Inkluderet
3 overnatninger
Helpension


Pris
5.995 kr.
Bestil rejse

 

Ikke inkluderet: Drikkevarer, entréer, ekskursioner

Rejsekalendar

AfrejsedatoSlutdatoAntal dagePrisBestil
23/06-202227/06-202256.995,-Bestil rejse
01/07-202203/07-202233.995Bestil rejse
07/07-202210/07-202245.995,-Bestil rejse
18/08-202221/08-202245.995,-Bestil rejse

Har du spørgsmål?

 Ring til David
27 12 83 13