Pris fra 3.295,-
4 dage
Afgang hver torsdag
Galleri-mappe-navn: weekend-istid
Vis som featured: Ja
Vis i topslider: Ja
Pris (på rejsesiden): Pris fra 3.295,-
Dage (på rejsesiden): 4 dage
Kilometer (på rejsesiden): Afgang hver torsdag
Forsidebeskrivelse: Forlænget weekendeventyr på to hjul langs Istidsruten. Oplev Nordvestsjælland med 3 overnatninger inkl. morgenmad og bagagetransport
Forside prisinfo: 4 dage fra 3.295,-

Tag på forlænget weekend langs den nye og spændende Istidsrute på Sjælland, hvor vi har gjort det nemt og bekvemt for dig at drage på tohjulet eventyr igennem Danmarks imponerende istidslandskab. 

 

Istidsruten går gennem det unikke danske istidslandskab der blev skabt for 20.000 år da isen formede de bølgende bakker, de flade sø-landskaber og vilde heder. Fra UNESCO Global Geopark Odsherred i det nordvestlige Sjælland der byder på noget af vores mest unikke Istidslandskab, til Observatoriet i Brorfelde på toppen af De sjællandske Alper. På ruten er det også muligt at få et indblik i vikingernes verden når vejen går Vikingecenter Fugledegård, der også er porten til Naturpark Åmosen med sit uforstyrede dyreliv, gamle dybe skove og store søer. Ruten starter og slutter i klosterbyen Sorø hvorfra der er gode forbindelser med tog eller bil til resten af Danmark. 

Den fulde pakke
Basis-cykelpakken inkluderer udelukkende 5 overnatninger med morgenmad. Vi tilbyder dog også en mere omfattende pakke der udover overnatninger og morgenmad også inkluderer: bagagetransport, kort og detaljeret rejsebeskrivelse, entréer og private rundvisninger og middag på Observatoriet i Brorfelde. Læs mere om denne pakke her

Rejseprogram

Dag 1 Sorø – Jyderup ca. 60 km

Vores rejse starter i Sorø hvorfra turen går nordover, først forbi de gamle overdrev vest for byen og dernæst forbi den smukke Maglesø. Ruten passerer agerlandskab og enkelte skovområder inden vi når Tissø, Danmarks 4. største sø. Ved Tissø bevæger vi os ind i Naturpark Åmosen, som med langstrakte ådale, store søer og moseområder strækker sig som en tange fra Storebælt ind i landet. Vi besøger Vikingecenter Fugledegård, hvor vi hører om vikingernes ritualer og tro, og om Danmarkshistoriens størst guldfund, Tissøringen. Inden vi når dagens overnatningssted ved Jyderup, passerer vi traktørstedet, Strids Mølle. Møllen blev grundlagt af den danske Kong Valdemar Atterdag i 1300-tallet og har fungeret som vandmølle helt frem til den brændte i 1943. I Jyderup kommer vi forbi Jyderup Præstegård, hvor lokale ildsjæle har bragt liv i den gamle præstegård og inviterer indenfor i deres Café og gårdbutik.

 

Overnatningsted: Aggersvold Gods

Dag 2: Jyderup – Nykøbing Sj. ca. 65 km

Vi forlader området omkring Jyderup og Åmosen og bevæger os af de små landeveje mod den Sjællandske kyst og byen Havnsø, der summer af liv i den danske sommer. Herfra følger vi kysten videre mod nord forbi en af landets ældste verdslige borge, Dragsholm Slot, og ind i det fredede bakkelandskab ud til Nexelø Bugt. Vi befinder os nu i UNESCO Global Geopark Odsherred hvor det geologiske istidslandskab er noget af Danmarks mest interessant. Vi begiver os igennem bakkelandskabet Odsherredbuerne, hvor man fra den 121 meter høje Vejrhøj på en god dag kan skimte Roskilde Domkirke i det fjerne. Vi nyder de flotte udsigter over Sejerøbugten inden vi igen drejer ind over land og sætter kursen mod byen Nykøbing Sjælland, hvor dagens rute slutter ved Anneberg Kulturpark. 

 

Overnatningsted: Anneberg Kulturpark

Dag 3: Nykøbing Sj. – Holbæk/Kvanløse ca. 40/50 km

Det er blevet tid til at sætte kursen mod syd igen. Vi befinder os stadig i UNESCO Global Geopark Odsherred og skal i dag opleve hvordan områdets mangfoldige natur udfolder sig fra de kystnære bøgeskove til det inddæmmede flade fjordbundslandskab omkring Lammefjorden. Hele dagen følger vi ruten langs Isefjorden og Lammefjorden og krydser undervejs flere dæmninger. Det sidste stræk af dagens rute går forbi Holbæk fjord og ender i selve Holbæk by.

 

Overnatningsted: Hotel Sidesporet / Midtsjællands Golf

Dag 4: Holbæk/Kvanløse - Sorø ca. 35/45 km

På rutens sidste dag går turen tilbage mod syd og vores slutdestination i Sorø. Vi vil i dag opleve store kontraster i det landskab vi bevæger os gennem. Dagen starter med en tur over de Sjællandske Alper, der er et typisk dødislandskab, hvor efterladte brudstykker af gletsjere dannede de dybe dale og søer. På toppen ligger Observatoriet i Brorfelde, som indtil for 20 år siden stadig fungerede som forskningsstation. Brorfelde er i dag et oplevelsescenter der i løbet af dagen har åbent for familier, natur og rum-interesserede.

Fra de Sjællandske Alper begynder landskabet at flade ud, og når vi igen passerer igennem Naturpark Åmosen, befinder vi os i et område som er pandekage-fladt. Vi passerer igennem Nordskoven med den store sten, Sengestenen, hvorefter turen går via Bromme plantage og de gamle grusgravsområder til Sorø. Det sidste stykke af ruten følger vi rundt om Sorø Sø, inden ruten slutter i Sorø By. 

Sorø er start- og slutby på Istidsruten. Fra Sorø er der direkte togforbindelse til København, Københavns Lufthavn eller Jylland, samt direkte motorvejsforbindelse via E20 motorvejen til Fyn, Jylland og videre til Tyskland.

 

 

Cykelleje

Hos Waterman Travel tilbyder vi muligheden for at leje en el-cykel i forbindelse med din rejse. 

Pris

El-cykel: 200 kr. pr. dag.

Kontakt os for mere information

 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra kr. 3.295,-

 

Afgang hver torsdag fra maj til september

 

Inkluderet

 • 3 overnatninger inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Detaljeret turbeskrivelse
 • Pakkerejsegaranti

 

Vi tilbyder også Istidsruten som fuld pakke inklusiv: 

 • Den fulde rute med 5 overnatninger
 • Indgangsbillet, middag, stjernekig og overnatning på Observatoriet i Brorfelde
 • Indgangsbillet & rundvisning Sagnlandet Lejre

Ikke inkluderet

 • Cykler
 • Indgangsbillet, middag, stjernekig og overnatning på Observatoriet i Brorfelde
 • Indgangsbillet & rundvisning Sagnlandet Lejre
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entreer på ruten

Muligheder for tilkøb

 • Leje af cykel og cykeludstyr
 • Ekstra overnatning i Sorø på sidste dag

Rejsekalendar

AfrejsedatoSlutdatoAntal dagePrisBestil
07/07-202210/07-20224UdsolgtKontakt os
21/07-202224/07-202243295Bestil rejse
28/07-202231/07-202243295Bestil rejse
04/08-202207/08-202243295Bestil rejse
11/08-202214/08-202243295Bestil rejse
18/08-202221/08-202243295Bestil rejse
25/08-202228/08-202243295Bestil rejse
01/09-202204/09-202243295Bestil rejse
08/09-202211/09-202243295Bestil rejse
15/09-202218/09-202243295Bestil rejse
22/09-202225/09-202243295Bestil rejse

Har du spørgsmål?

 Ring til Jesper
42 30 07 00

Praktiske oplysninger (FAQ)

Bagagetransport

Bagagetransport er inkluderet på udvalgte afgange – se mere under afsnittet ”Inkluderet”. Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 15.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Måltider

Inkluderede måltider fremgår under afsnittet "Inkluderet". Eventuelle tilbud om tilkøb af måltider undervejs på ruten vil blive fremsendt ca. 30 dage før afrejse.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje Elcykel, mountainbike eller tourcykel.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Indeholder købet ikke detaljeret rutebeskrivelse anbefaler vi, at benytte appen "Naviki" til navigation.

Afrejsedatoer

Afrejsedatoer fremgår under rejsekalenderen. Fremgår der ingen datoer er det i udgangspunktet fordi, at vi kan arrangere individuel daglig afrejse. Kontakt os for mere information

Faste afrejsedatoer
Nogle rejser har faste afrejsedatoer med plads til i alt 14 rejsende per afgang. Undervejs cykler de enkelte deltager individuelt i eget tempo. Alle overnatningssteder er fælles. Enkelte arrangementer undervejs er fælles, her er blandt andet tale rundvisninger, evt. måltider, eller andre særarrangementer. Her vil det være den enkelte rejsendes eget ansvar at være på den pågældende lokation til det angivne tidspunkt. Et detaljeret rejseprogram med alle tider og adresser vil blive fremsendt forud for afrejse.

Sværhedsgrad

Under dagsprogrammet fremgår cykelafstanden for hver etape på rejsen. Generelt set er ruten velegnet for alle. Enkelte steder undervejs går ruten via skov- og grustier, der dog er egnede for almindelige cykler. Enkelte etaper byder på bakket terræn.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag. Nærmere information fremsendes forud for afrejse.