Fra 4.995,-
7 dage
373 km

 

 

 

 

 

 

Galleri-mappe-navn: sydsjaelland
Vis som featured: Ja
Vis i topslider: Ja
Pris (på rejsesiden): Fra 4.995,-
Dage (på rejsesiden): 7 dage
Kilometer (på rejsesiden): 373 km
Forsidebeskrivelse: Oplev Sydsjællands perler fra Sorø til Vordingborg og Møn til Stevns og Køge.
Forside prisinfo: 7 dage fra 4.995,-

Oplev Sydsjællands mange perler fra UNESCO Verdensarv, moderne glaskunst og unik idyllisk natur til lokale gallerier, kunsthåndværkere og gårdbutikker samlet i én cykelrejse fra Sorø til Køge over Vordingborg, Møn og Stevns.

Sydsjælland byder på mange forskelligartede oplevelser, fra de dybe skove, bakkede landskaber og langstrakte kyster til UNESCO anerkendte seværdigheder, gamle slotte og en masse lokal hygge i de små landsbyer og købstæder, hvor det er muligt at gå på opdagelse blandt lokale råvarer, gallerier og gårdbutikker. 

Ruten tager sin start i klosterbyen Sorø med bl.a. Klosterkirken, Sorø Akademi og de store søer der omkranser byen. Herfra bevæger ruten sig igennem det bakkede landskab omkring Tystrup Sø til Holmegaard Værk der er Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk. Kort før Næstved er det muligt at komme højt over trætoppene og få en udsigt over store dele af Sydsjælland fra toppen af en af Sjællands nyeste attraktioner, det 45 meter høje Skovtårn. Videre mod syd går turen langs Storebælt og den Sjællandske vestkyst forbi Gavnø slot og naturområderne Avnø og Knudshoved Odde, hvor der er et rigt fugleliv til Vordingborg, hvor det er muligt at opleve Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter, inden ruten tager os videre til Møn. 

På Møn finder vi en af rutens højdepunkter og et af Danmarks smukkeste naturfænomener, Møns Klint, der med sine 128 meter er Danmarks højeste klint. På Møn går ruten desuden også forbi Liselund, Nyord, Stege og de mange gallerier og gårdbutikker på Vestmøn.
Fra Møn følges den Sjællandske østkyst forbi Præstø til Stevns hvor ruten går forbi Faxe Kalkbrud, Rødvig, Stevns Koldkrigsfort og Stevns Klint, der er optaget på UNESCOs liste over verdensnarv. 

 

 

 

Koldkrigsfortet Stevns

x

Stevns Klint og Højerup Kirke

x

Faxe Kalkbrud

x

Skovtårnet

x

Holmegaard Værkerne

x

Gavnø Slot

x

Vordingborg

x

Møns Klint

x

Nyord

x

Præstø

x

Rejseprogram

Dag 1: Sorø – Næstved (71 km)

Rejsen starter i klosterbyen Sorø, der med den gamle Klosterkirke, Sorø Akademi og Sorø Sø både byder på flotte natur- og kulturoplevelser.
Fra Sorø går ruten mod syd gennem Frederiksberg og ud i det bakkede landskab omkring Tystrup Sø, hvor vi følger de små landeveje gennem det åbne landskab med flotte udsigter over søen. Fra Tystrup Sø fortsætter vi øst over Sjælland mod Fensmark, hvor vi kommer forbi Holmegård Værk der er et oplevelsescenter med bl.a. glas og keramikudstillinger fra de danske designer brands Holmegaard og Kähler. På vores vej videre kommer vi forbi Holmegaard Gods inden vi når til Gisselfelds skove. Gisselfeld Kloster er en af Danmarks ældste og bedst bevarede renæssance-borge – komplet med ringmur, vindebroer, skydeskår og voldgrav. Den flotte Gisselfeld Slotspark, der i 2020 blev udråbt som én af Danmarks smukkeste haver inspirerede under et af hans ophold H.C. Andersen til eventyret "Den Grimme Ælling".
Turen går herfra videre til en af Sjællands nyeste attraktioner, Skovtårnet ved Camp Adventure. Det 45 meter høje tårn der stikker op over trætoppene, fører den besøgende via en 600 meter lang rampe 135 meter over havets overflade, hvorfra det er muligt at opleve en helt unik udsigt over det meste af Sydsjælland. Fra Skovtårnet fortsætter vi ind til Næstved by, hvor dagens etape slutter.

Dag 2: Næstved - Stege (75 km)

Fra Næstved følger vi cykelruten National Rute 8 (Østersøruten) mod syd. Her kommer vi forbi Gavnø Slot, der er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte. Den flotte slotspark blomstrer fra det tidlige forår til langt ud på efteråret med tulipaner og narcisser der afløses af sommerblomster, rododendron, stauder, liljer og roser. På selve slottet kan man opleve Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier samt de flotte restaurerede stuer på Gallerigangen. Fra Gavnø fortsætter turen langs Storebælt og den Sjællandske vestkyst forbi Dybsø og Avnø Fjord og naturområderne Avnø og Knudshoved Odde, hvor der er et rigt fugleliv, til Vordingborg hvor vi kommer forbi Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter. Fra Vordingborg runder vi det sydligste af Sjælland inden vi krydser Dronning Alexandrines bro, der forbinder Sjælland med Møn hen over Ulvsund. Dagens etape slutter i Stege på Møn.

Dag 3: Stege – Møns Klint - Stege (68 km)

Dagen starter i en af Danmarks ældste købstæder, Stege, der hele sommeren emmer af liv og aktivitet. I dag skal vi opleve det nordlige og østlige Møn med bl.a. Møns Klint, Liselund og Nyord. Vi følger rute 8 (Østersøruten) fra Stege og direkte ud til en af rejsens højdepunkter og et af Danmarks smukkeste naturfænomener, Møns Klint. Den imponerende kridt-klint strækker sig 7 km, fra Møn Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Med sine 128 meter er det er Danmarks højeste klint hvor vi fra toppen kan vi nyde udsigten over Øresund og det turkisgrønne hav i vandkanten under os. Følger man en af de mange trapper ned til stranden vil man blive fortryllet af den kridhvide klint der rejser sig som en mur op af havet. Ved Møns klint er det også muligt at besøge Geocenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter der fortæller historien om klinten og Danmarks geologiske fortid. 

 

Fra Møns Klint følges nu regional rute 58 mod nord, hvor ruten snor sig gennem landskabet fra kysten og ind i landet og tilbage ud til kysten, gennem små landsbyer og strandlandskaber. Ruten bringer os forbi det fredede lille lystslot Liselund Slot der er omgivet af en fortryllende have. Slottet og parkanlægget blev anlagt i slutningen af 1700-tallet af Antoine de la Calmette, som opkaldte slottet efter sin højtelskede hustru Lisa. Det imponerende romantiske haveanlæg havde til formål at skabe illusionen om et jordisk paradis, og er i eftertiden blevet besøgt af bl.a. Oehlenschläger, H.C. Andersen og Thorvaldsen. Det er muligt at besøge slottet, eller blot gå en tur i de poetiske omgivelser i haveanlægget. 

 

Dagens rute slutte med den lille bilfri ø, Nyord. Nyord byder på vild natur i Trylleskoven mens fuglereservatet på Nyords store enge er hjemsted og rasteplads for fugle i tusindvis. Besøg eventuelt også den lokale butik Noorbohandelen der bl.a. sælger whisky i løs vægt og lokalt producerede fødevarer som sennep med jordbærsmag og andre specialiteter.

 

Fra Nyord er det en kort  tur tilbage til Stege hvor der er overnatning.

 

Dag 4: Stege - Vestmøn - Stege (56 km)

 

Dagens etape er lidt kortere i gårsdagens og derfor vil der i dag være mulighed for at bruge noget af dagen på at gå på opdagelse i den gamle købstad, Stege, hvis middelalderfortid stadig kan ses i bybilledet. I Stege finder man godt med cafeer, restauranter og lokale butikker samt Møns Museum, der fortæller om livet på Møn, samt Thorsvang Samlermuseum, hvor man kan fordybe sig i de mange genstande fra ”de gamle dage”.

Dagens rute følger regional rute 58 gennem det vestlige og sydlige Møn. Denne del af møn byder på mange gallerier, kunsthåndværkere og gårdbutikker, så sørg for at have ekstra plads i cykeltasken i dag. Ruten går forbi den hvidkalkede kirke Fanefjord Kirke, der er kendt sine flotte kalkmalerier, inden vi rammer rutens sydligste punkt, Hårbølle Havn der er en lille havn men med stor aktivitet fra de lokale fiskere. Fra Hårbølle fortsætter vi nu langs national rute 8 (Østersøruten), der bringer os nordover, hvor vi rammer den sydlige del af Stege Nor ved Lille Bissinge. Fra Lille Bissinge går turen tilbage til Stege - enten den “korte” og direkte tur langs norets vestlige side, byder dagen dog på gode ben, er det også muligt at forlænge dagen og vælge den “lange” rute hjem og følge vejen øst om noret. 

Overnatning i Stege.

Dag 5: Stege – Rødvig (61 km)

I dag forlader vi Møn og tager turen med den lille færge der forbinder Nyord med Sjælland. Fra Kalvehave følger vi national rute 9 mod nord langs den Sjællandske Østkyst til den tidligere købstad Præstø, der ligger smukt lige ud til Præstø Fjord. Her vidner det autentiske gamle bymiljø med brostensbelagte gader, kirken midt i byen og havnen med de fredede pakhuse og toldbygninger om byens lange historie. Frederiksminde Hotel og Restaurant med sit nye nordiske køkken modtog i 2016, 2017 og 2018 én Michelinstjerne og er bestemt et besøg værd. Kort udenfor Præstø, på vores videre vej mod nord langs Præstø Fjord, passerer vi herregården Nysø der udstiller skulpturer udført af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

På nordsiden af Præstø Fjord forlader vi for en stund vandet og begiver os ind i landet mod Faxe, hvor ruten bringer os forbi Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe. Brydningen af kalk startede allerede i begyndelsen af 1200-tallet og fortsætter den dag i dag, men dét der gør området interessant, er de mange fossiler fra de havdyr, man kan finde i området såsom hajer, blæksprutter, krabber, fisk, søpindsvin, muslinger og snegle. Gå på fossiljagt eller nyd blot udsigten over kalkbruddet fra den flotte prismeformede udsigtsplatformen Prismet.
Fra Faxe finder vi igen vej til kysten og følger Faxe Bugt til den lille havneby Rødvig der er fuld af liv i sommerhalvåret. 

Dag 6: Rødvig – Køge (42 km)

På rejsens sidste etape skal vi opleve Stevns. Fra Rødvig følger vi kysten til Stevns Klint der i 2014 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Baggrunden for dette er, at kalklaget i Stevns Klint indeholder helt unikke spor fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden, som endte livet for omkring 60% af livet på jorden, herunder dinosaurerne.

På toppen af den 30 meter høje klint ligger Højerup Kirke. Kirken fra 1200-tallet har i flere århundreder været truet af nedstyrtning grundet den eroderende klint der for hvert år gnaver sig tættere ind under kirken. Det kulminerede den 16. marts 1928 klokken fem om morgenen da der skete et klinteskred der tog koret med i faldet. Kirken er i dag ikke længere aktiv, men det forsvundne kor er blevet erstattet af en terrasse, der giver en fantastisk udsigt over havet og klinten. Nord for Stevns Klint passerer vi forbi det 27 meter høje Stevns fyr. Tager man en tur op i tårnet vil man nu befinde sig 69 meter over havet, hvorfra udsigten over Stevns Klint er helt fantastisk. 

 

På Stevns findes i dag et helt enestående koldkrigsminde af stor betydning. I 40 år under Den Kolde Krig udgjorde Stevnsfortet den aller forreste frontlinje i Danmarks og NATO's forsvar. Stevnsfortet var bemandet frem til år 2000, men blev nærmest efterladt fra den ene dag til den anden, hvilket betyder, at det gamle koldkrigsfort i dag fremstår som en tidslomme fra dengang Den Kolde Krig rasede. Stevnsfortet var af stor betydning og var bl.a. samlingspunkt for den telefonisk landlinje der forbandt Moskva og Det Hvide Hus. Det er muligt at besøge Stevnsfortet og få en rundvisning i dele af de 1,7 kilometer lange gange der er hugget ind i klippegrunden.

 

Den sidste del af rejsen fortsætter langs kysten inden vi krydser over Tryggevælde Å og hvorfra det blot er et kort stykke langs med Køge Bugt ind til selve Køge by, hvor vores rejse ender med en overnatning i den gamle købstad. 

Dag 7: Køge

På denne rejsens sidste dag, er der mulighed for at rejse hjem fra Køge hvorfra der er gode forbindelser både via E20 motorvejen til hele landet samt direkte togforbindelse til København, Fyn og Jylland. Som alternativ kan man vælge at tage cyklen og følge landevejen de 42 km tilbage til Sorø, hvorfra rejsen tog sin begyndelse eller man kan følge strandvejen langs Køge Bugt ind til København og forlænge rejsen med en eller flere overnatninger i landets hovedstad.

 

Cykelleje

Hos Waterman Travel tilbyder vi muligheden for at leje en el-cykel i forbindelse med din rejse. 

Pris

El-cykel: 200 kr. pr. dag.

Kontakt os for mere information

 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr. 4.995.-

 

Inkluderet

 • 6 overnatninger
 • Bagagetransport, 1 stk per person
 • Pakkeliste og detaljeret turbeskrivelse
 • Rabatordning hos Spejdersport
 • Pakkerejsegaranti

Ikke inkluderet

 • Cykler
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entreer på ruten

Muligheder for tilkøb

 • Leje af cykel og cykeludstyr
 • Ekstra overnatning i Sorø før afrejse
 • Mulighed for tilkøb af overnatning i København

Rejsekalendar

AfrejsedatoSlutdatoAntal dagePrisBestil
16/05-202230/09-20227fra 4.995,-Kontakt os

Har du spørgsmål?

 Ring til Jesper
42 30 07 00

Praktiske oplysninger (FAQ)

Bagagetransport

Bagagetransport er inkluderet på udvalgte afgange – se mere under afsnittet ”Inkluderet”. Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 15.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Måltider

Inkluderede måltider fremgår under afsnittet "Inkluderet". Eventuelle tilbud om tilkøb af måltider undervejs på ruten vil blive fremsendt ca. 30 dage før afrejse.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje Elcykel, mountainbike eller tourcykel.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Indeholder købet ikke detaljeret rutebeskrivelse anbefaler vi, at benytte appen "Naviki" til navigation.

Afrejsedatoer

Afrejsedatoer fremgår under rejsekalenderen. Fremgår der ingen datoer er det i udgangspunktet fordi, at vi kan arrangere individuel daglig afrejse. Kontakt os for mere information

Faste afrejsedatoer
Nogle rejser har faste afrejsedatoer med plads til i alt 14 rejsende per afgang. Undervejs cykler de enkelte deltager individuelt i eget tempo. Alle overnatningssteder er fælles. Enkelte arrangementer undervejs er fælles, her er blandt andet tale rundvisninger, evt. måltider, eller andre særarrangementer. Her vil det være den enkelte rejsendes eget ansvar at være på den pågældende lokation til det angivne tidspunkt. Et detaljeret rejseprogram med alle tider og adresser vil blive fremsendt forud for afrejse.

Sværhedsgrad

Under dagsprogrammet fremgår cykelafstanden for hver etape på rejsen. Generelt set er ruten velegnet for alle. Enkelte steder undervejs går ruten via skov- og grustier, der dog er egnede for almindelige cykler. Enkelte etaper byder på bakket terræn.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag. Nærmere information fremsendes forud for afrejse.