Fra 6.995,-
9 dage
Ca. 470 km

 

  

Galleri-mappe-navn: ostersoruten
Vis som featured: Ja
Vis i topslider: Ja
Pris (på rejsesiden): Fra 6.995,-
Dage (på rejsesiden): 9 dage
Kilometer (på rejsesiden): Ca. 470 km
Forsidebeskrivelse: På vores del af Østersøruten får du muligheden for at cykle Storebælt rundt med besøg på flere Danske øer. Ruten kan tages i fuld længde eller blot en mindre del
Forside prisinfo: 9 dage fra 6.995.-

Østersøruten, 470 km hygge på to hjul

Forestil dig et sted, hvor du kan koble af fra hverdagen og blive opladet med ny energi. Et sted, hvor land og hav mødes. Hvor vandets beroligende strøm altid er ved din side og i harmoni med rytmen, når du træder i pedalerne. Du bevæger dig gennem blidt bølgende og afvekslende kystlandskaber, en mangfoldighed af naturvidundere og fra den ene stemningsfulde havn til den næste. Du passerer idylliske landsbyer med atmosfære og gør ophold i byer med hyggelige købstadsmiljøer og moderne byliv. Disse steder findes langs den danske Østersørute.

Østersøruten, Nationalrute 8, er 820 km lang og den længste i Danmarks nationale cykelnetværk. Vores rejse på Østersøruten er ca. 470 km lang og viser dig de smukkeste dele af Syddanmark inklusiv Vest- og Sydsjælland, Møn, Lolland-Falster, Storebælt, Fyn og Øerne. På cykel kan du opleve en mangfoldighed af små og større øer for bundet af ikke mindre end otte broer og maleriske færger. Du møder venlige mennesker og kan nyde det autentiske, lokale liv og egnens mad. Gør stop undervejs ved historiske slotte og herregårde langs ruten, find en stille plet i naturen og tænk over små og store ting i livet eller kast dig ud i nye udfordringer og vær aktiv ved vandet.

Gå på opdagelse på Østersøruten

Rejseprogram

Dag 1 Ankomst Korsør

Individuel ankomst til Korsør

Dag 2 Korsør - Svendborg ca. 55 km

Nyd udsigten og hvil benene i toget, mens du vinker farvel til Korsør på Østersørutens etape 9 og passerer Storebælt for at lande i den fynske købstad Nyborg. Denne stemningsfulde by med slot og byliv har flere gode, børnevenlige strande. Det er også værd at mærke stemningen på Nyborg Marina og holde et lille stop syd for centrum for at betragte det pragtfulde Holckenhavn Slot. Nu går turen sydpå, hvor du kan vælge at holde pause for at nyde en forfriskning – eller overnatte – ved Bøsøre Strand Feriepark. Næste stop er Hesselagergård, der ligner noget fra et eventyr. Herfra er der kun få kilometer til Lundeborg; en lille charmerende fiskerflække og en mægtig handelsplads i jernalderen.

Tag turen til det romantiske Broholm Slot, hvor du kan booke et værelse og bo som en fyrste. Nær ved Svendborg kan du besøge Skårupøre Vingård, hvis du er nysgerrig og tørstig, og ellers vil Skårupøre være et perfekt sted til en pause, inden du afslutter etapen i Svendborg.

Dag 3 Svendborg - Nakskov ca. 35 km

Når du på etape 2 starter i Svendborg, følger du Østersøruten over Svendborgsundbroen til Tåsinge. Hold en pause ved Vindebyøre og nyd den smukke udsigt over sundet. Næste stop er Troense og imponerende Valdemars Slot.

Fra Tåsinge går turen over Siø til Langeland, som - udover cykling - rummer et hav af tilbud om outdoor-aktiviteter som dykning, lystfiskeri, vandring og sejlads. Den største by er Rudkøbing, hvor du kan lære mere om Langelands 10.000 år lange historie på Langelands Museum. Er der mere at give af i benene, kan du tage en afstikker på 10 km til Tranekær for at opleve slottet og de vilde heste på Flådet.

I Stengade Skov nord for Spodsbjerg kan du se bøgetræet, der i 1800-tallet inspirerede digteren Adam Oehlenschläger til Danmarks nationalsang ’’Der er et yndigt land´´. Spodsbjerg er en lille fiskerby med færgehavn, og herfra sejler du med færgen til Tårs på Lolland. Overfarten tager 45 minutter, så der er god tid til at hvile benene og få tanket op, inden Lolland skal udforskes.

Dag 4 Nakskov - Maribo ca. 72 km

Middelalderbyen Nakskov er værd at bruge ekstra tid på, blandt andet Dronningens pakhus opført i 1589 af enkedronning Sofie, der var kong Christian IV’s mor. Her er hyggelige gågader, spændende museer, bådtur på fjorden og byliv.

Fra Nakskov Fjord fortsætter Østersørutens etape 3 med en 30 km fredfyldt naturoplevelse på Danmarks længste dige. Det første stykke har du en fantastisk udsigt til Nakskov Fjord med de mange små øer, og på sydkysten af Lolland får du udsigt over Østersøen til den ene side og et smukt og varieret landskab til den anden.

Når du kommer til Rødby, hvor den kommende Femern-tunnel bygges, skal du måske forkæle dig selv med spa, sauna og massage i Lalandia, inden du cykler nordpå ind i landet. Du kan også nøjes med at hoppe en tur i Østersøen fra badebroen på den nærliggende strand. Strækningen mellem Rødby og Maribo er lige så bilfri som diget. Du kører på en nedlagt jernbane hele vejen.

Dag 5 Maribo - Nykøbing ca. 35 km

Maribo er en købstad fra 1400-tallet med masser af atmosfære. På Østersørutens etape 4 er et besøg i domkirken et must, og nord for kirken er en del af gadesystemet fra middelalderen bevaret. På Torvet kan du se en statue af byens berømte digterpræst Kaj Munk. Hvis du har mod på en ekstra dagstur, inden du cykler videre fra Maribo, bør du unde dig selv den 35 km lange tur rundt om Søndersø. Fuglelivet og naturen er helt enestående, og på nordsiden af søen ligger Engestofte Gods, hvor du kan vandre i skoven og finde sjældne orkideer.

På vej mod Nykøbing Falster er det oplagt at holde pause i Sakskøbing. Om sommeren er der frivillige medarbejdere i infohuset på torvet, som gerne fortæller om egnen, og her kan du også beundre skulpturen Roepigerne – et monument over de polske sæsonarbejdere, der arbejdede i roemarkerne på Lolland i perioden 1893-1929. Lolland-Falster er kendt for at producere råvarer af høj kvalitet, og du finder et stort udvalg af dem i Hotel Saxkjøbings gårdbutik.

Dag 6 Nykøbing - Stubbekøbing ca. 52 km

Nykøbing F ligger smukt ned til Guldborgsund med klassisk købstadsarkitektur og moderne byliv. Med startpunkt i Nykøbing F er der mange gode grunde til at lade cyklen vente og oplade cykelbenene i Nykøbing F med andre aktiviteter i naturen eller oplevelser ved Middelaldercentret, inden du begiver dig videre på Østersørutens etape 5 på Falster.

Pak gerne badetøj og håndklæder øverst i cykeltasken til turen videre fra Nykøbing F og gør stop ved Marielyst Strand. Når du kører videre nordpå, får du endnu en fantastisk naturoplevelse op langs østkysten på Falster, hvor du cykler gennem skovene ved herregården Corselitze og kører tæt ved Østersøens kyst.

Hvis du trænger til at se på andre slags cykler, når du kommer til Stubbekøbing, kan du besøge intet mindre end Nordeuropas største veteranmotorcykel-museum. Trænger du mere til en forfriskning, er der mange muligheder i denne gamle købstad.

Dag 7 Stubbekøbing - Stege ca. 78 km

Start etape 6 med sejltur på et stykke sejlende kulturarv med Færgen Ida, der forbinder Stubbekøbing og Bogø. Færgen er blandt Danmarks ældste træfærger, der stadig er i drift, og den modtog i 2019 titlen ”Historisk monument”.

På Bogø og Møn venter et væld af gallerier, gårdbutikker og lokale fødevareproducenter. På Møn oplever du også den enestående natur, der gør, at Møn i 2017 blev udnævnt til Danmarks første UNESCO-biosfæreområde. Når mørket falder på, så husk at kigge mod himlen, hvor du kan opleve DARK SKY fænomenet – en kulsort nattehimmel, hvor millioner af stjerner blinker til dig.

Etapen går via Møns Klint, der er et af Danmarks smukkeste naturfænomener og rutens højeste stigning. Men det er det hele værd, når du står på toppen og nyder det enestående syn af de 128 meter høje kridtklinter op over det turkisgrønne hav.

Du afslutter etape 6 i Stege, en af Danmarks gamle købstæder med mange butikker, gode spisesteder og talrige aktiviteter og arrangementer om sommeren.

Dag 8 Stege - Næstved ca. 76 km

Med startpunkt i Stege indleder du etape 7 i den hyggelige købstad. Mellem Stege og Vordingborg kan du besøge Thorsvang Samlermuseum eller Kalvehave Labyrintpark. Når du forlader Møn, cykler du over Dronning Alexandrines bro, der har navn efter Kong Christian 10’s dronning Alexandrine. Alternativ kan du i højsæsonen tage Færgen Møn, der fungerer som sejlende cykelsti fra Stege til Kalvehave.

Gør stop i Vordingborg og besøg Danmarks Borgcenter, der formidler historien om konger og magt i Danmark. På turen mod Næstved går Østersøruten langs kysten med naturskønne områder som Knudshoved Odde, Avnø og Dybsø Fjord.

Inden Næstved, må du ikke snyde dig selv for Gavnø Slot, der er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte og byder på eventyrlige oplevelser. Etape 7 slutter i Næstved med gode muligheder for shopping. Kig op mens du går rundt i Næstved City og se de imponerende gavlmalerier, der er en del af Næstved Kunstby, hvor kunstnere fra hele verden kommer til Næstved og udsmykker byens glemte og gemte gavle.

Dag 8 Stege - Rødvig ca. 61 km (Alternativ rute)

I dag forlader vi Møn og tager turen med den lille færge der forbinder Nyord med Sjælland. Fra Kalvehave følger vi national rute 9 mod nord langs den Sjællandske Østkyst til den tidligere købstad Præstø, der ligger smukt lige ud til Præstø Fjord. Her vidner det autentiske gamle bymiljø med brostensbelagte gader, kirken midt i byen og havnen med de fredede pakhuse og toldbygninger om byens lange historie. Frederiksminde Hotel og Restaurant med sit nye nordiske køkken modtog i 2016, 2017 og 2018 én Michelinstjerne og er bestemt et besøg værd. Kort udenfor Præstø, på vores videre vej mod nord langs Præstø Fjord, passerer vi herregården Nysø der udstiller skulpturer udført af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

På nordsiden af Præstø Fjord forlader vi for en stund vandet og begiver os ind i landet mod Faxe, hvor ruten bringer os forbi Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe. Brydningen af kalk startede allerede i begyndelsen af 1200-tallet og fortsætter den dag i dag, men dét der gør området interessant, er de mange fossiler fra de havdyr, man kan finde i området såsom hajer, blæksprutter, krabber, fisk, søpindsvin, muslinger og snegle. Gå på fossiljagt eller nyd blot udsigten over kalkbruddet fra den flotte prismeformede udsigtsplatformen Prismet.
Fra Faxe finder vi igen vej til kysten og følger Faxe Bugt til den lille havneby Rødvig der er fuld af liv i sommerhalvåret. 

Dag 9 Næstved - Korsør ca. 70 km

Med start på Østersørutens etape 8 i Næstved cykler du først til Karrebæksminde og Enø. Den lille fiskerby ligger lige ud til Smålandsfarvandet og har en herlig stemning med aktivt havnemiljø og badeliv.

Fra Karrebæksminde fortsætter turen vestpå langs kysten og gennem frodigt landskab med dyrkede marker. Gør holdt og hop en tur i bølgen blå ved de gode badestrande langs ruten, f.eks. Bjørnebæk Strand og Bisserup Strand. I Bisserup finder du også et hyggeligt havnemiljø.

På cykelturen videre til Skælskør kommer du forbi Holsteinborg Slot og Borreby Herreborg, hvor du kan mærke historiens mægtige vingesus. Gør ophold i det stemningsfulde havnemiljø i Skælskør og fortsæt til Korsør, hvor Storebæltsbroen er nærmeste nabo. De små fiskerhuse i alverdens farver oser af hygge, og Korsør bærer tydeligt præg af den lange maritime historie og byens storhed som overfarts- og fæstningsby. Ved Korsør Fæstning sigter kanonerne stadig mod Storebælt. 

Dag 9 Rødvig – Køge ca. 42 km (Alternativ rute)

På rejsens sidste etape skal vi opleve Stevns. Fra Rødvig følger vi kysten til Stevns Klint der i 2014 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Baggrunden for dette er, at kalklaget i Stevns Klint indeholder helt unikke spor fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden, som endte livet for omkring 60% af livet på jorden, herunder dinosaurerne.

På toppen af den 30 meter høje klint ligger Højerup Kirke. Kirken fra 1200-tallet har i flere århundreder været truet af nedstyrtning grundet den eroderende klint der for hvert år gnaver sig tættere ind under kirken. Det kulminerede den 16. marts 1928 klokken fem om morgenen da der skete et klinteskred der tog koret med i faldet. Kirken er i dag ikke længere aktiv, men det forsvundne kor er blevet erstattet af en terrasse, der giver en fantastisk udsigt over havet og klinten. Nord for Stevns Klint passerer vi forbi det 27 meter høje Stevns fyr. Tager man en tur op i tårnet vil man nu befinde sig 69 meter over havet, hvorfra udsigten over Stevns Klint er helt fantastisk. 

 

På Stevns findes i dag et helt enestående koldkrigsminde af stor betydning. I 40 år under Den Kolde Krig udgjorde Stevnsfortet den aller forreste frontlinje i Danmarks og NATO's forsvar. Stevnsfortet var bemandet frem til år 2000, men blev nærmest efterladt fra den ene dag til den anden, hvilket betyder, at det gamle koldkrigsfort i dag fremstår som en tidslomme fra dengang Den Kolde Krig rasede. Stevnsfortet var af stor betydning og var bl.a. samlingspunkt for den telefonisk landlinje der forbandt Moskva og Det Hvide Hus. Det er muligt at besøge Stevnsfortet og få en rundvisning i dele af de 1,7 kilometer lange gange der er hugget ind i klippegrunden.

 

Den sidste del af rejsen fortsætter langs kysten inden vi krydser over Tryggevælde Å og hvorfra det blot er et kort stykke langs med Køge Bugt ind til selve Køge by, hvor vores rejse ender med en overnatning i den gamle købstad. 

 

Cykelleje

Hos Waterman Travel tilbyder vi muligheden for at leje en el-cykel i forbindelse med din rejse. 

Pris

El-cykel: 200 kr. pr. dag.

Kontakt os for mere information

Pris pr. person fra kr. 6.995.-

Inkluderet

  • 8 overnatninger
  • Pakkeliste og detaljeret turbeskrivelse
  • Morgenmad alle dage
  • Rabatordning hos Spejdersport
  • Pakkerejsegaranti

Ikke inkluderet

  • Cykler
  • Frokost og Aftensmad
  • Færgebilletter
  • Bro omkostning

Muligheder for tilkøb

  • Leje af cykel og cykeludstyr

Rejsekalendar

AfrejsedatoSlutdatoAntal dagePrisBestil
00/00-000000/00-00008Fra 6.995,-Kontakt os

Har du spørgsmål?

 Ring til Jesper
42 30 07 00

Praktiske oplysninger (FAQ)

Bagagetransport

Bagagetransport er inkluderet på udvalgte afgange – se mere under afsnittet ”Inkluderet”. Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 15.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Måltider

Inkluderede måltider fremgår under afsnittet "Inkluderet". Eventuelle tilbud om tilkøb af måltider undervejs på ruten vil blive fremsendt ca. 30 dage før afrejse.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje Elcykel, mountainbike eller tourcykel.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Indeholder købet ikke detaljeret rutebeskrivelse anbefaler vi, at benytte appen "Naviki" til navigation.

Afrejsedatoer

Afrejsedatoer fremgår under rejsekalenderen. Fremgår der ingen datoer er det i udgangspunktet fordi, at vi kan arrangere individuel daglig afrejse. Kontakt os for mere information

Faste afrejsedatoer
Nogle rejser har faste afrejsedatoer med plads til i alt 14 rejsende per afgang. Undervejs cykler de enkelte deltager individuelt i eget tempo. Alle overnatningssteder er fælles. Enkelte arrangementer undervejs er fælles, her er blandt andet tale rundvisninger, evt. måltider, eller andre særarrangementer. Her vil det være den enkelte rejsendes eget ansvar at være på den pågældende lokation til det angivne tidspunkt. Et detaljeret rejseprogram med alle tider og adresser vil blive fremsendt forud for afrejse.

Sværhedsgrad

Under dagsprogrammet fremgår cykelafstanden for hver etape på rejsen. Generelt set er ruten velegnet for alle. Enkelte steder undervejs går ruten via skov- og grustier, der dog er egnede for almindelige cykler. Enkelte etaper byder på bakket terræn.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag. Nærmere information fremsendes forud for afrejse.