Pris fra kr. 3.995,-
5/6 dage
Faste afrejsedatoer

Galleri-mappe-navn: istidsruten
Vis som featured: Ja
Vis i topslider: Ja
Pris (på rejsesiden): Pris fra kr. 3.995,-
Dage (på rejsesiden): 5/6 dage
Kilometer (på rejsesiden): Faste afrejsedatoer
Forsidebeskrivelse: 5/6 spændende dage rundt på Istidsruten med masser kultur, natur og aktiviteter. Inklusiv overnatninger, morgenmad, bagagetransport og entréer
Forside prisinfo: 5/6 dage fra 3.995.-

Det danske landskab blev skabt under sidste istid for 20.000 år da isen fortrak sig, og formede de bølgende bakker, de flade sø-landskaber og vilde heder der siden har dannet rammen om Danmarks kulturhistoriske udvikling fra bronzealderen og vikingetidens samfund til idag. 

På denne rejse langs Istidsruten vil det helt enestående danske istidslandskab med langstrakte enge, bølgende bakker og høje ”bjerge” danne rammen om denne cykelrejse på Midt- og Vestsjælland der byder på et helt særligt møde med det danske landskab, vores fælles fortid og natur.

I det nordvestlige hjørne af Sjælland ligger Danmarks første UNESCO-Global Geopark, UNESCO Global Geopark Odsherred, der byder på noget af vores mest unikke Istids-landskab med bølgende bakker, kystnære bøgeskove og det ind-dæmmede flade fjordbundslandskab omkring Lammefjorden. I Odsherred besøger vi Anneberg Kulturpark, der har omdannet det gamle hospital til en kultur-oase med oplevelser indenfor kunst, kultur, historie og fødevarer.
Langs ruten er der mulighed for at opleve vikingernes verden med store Vikingehaller, kongsgårde og Nordisk mytologi når vejen går forbi hhv. Sagnlandet Lejre og Vikingecenter Fugledegård, der også er porten til Naturpark Åmosen der byder på et varierende og uforstyret landskab med et rigt dyreliv, gamle dybe skove og søerne Tissø og Skarresø.

På toppen af De sjællandske Alper tilbringes en eksklusiv aften på Observatoriet i Brorfelde, med middag, stjernekiggeri og overnatning.

Rejsen starter og slutter på rutens sydligste punkt, i klosterbyen Sorø, hvor det flade sø-landskab har lagt navn til byen, Sor-Ø. Byen var i middelalderen hjemsted for et af Nordeuropas største klostre og Sorø klosterkirke er gravsted for flere af den tidlige Danmarkshistories konger og adelige. 

Oplev istidsruten

Gå på opdagelse på Istidsruten

Nykøbing Sjælland

Mellem Kattegat og Isefjord ligger Nykøbing Sjælland, Odsherreds købstad. Fra bykernen til de hvide sandstrande ved Kattegat er der blot 2 km. Hvor byen slutter, begynder sommerhusbebyggelsen.

I dag er byen det naturlige centrum for et stort sommerhusområde, der strækker sig fra Rørvig i øst til Klint i vest. Hver sommer myldrer byens gågade med turister og sommerhusejere.

x

Fugledegård

Ved Tissø bevæger vi os ind i Naturpark Åmosen, som med langstrakte ådale, store søer og moseområder strækker sig som en tange fra Storebælt ind i landet. Vi besøger Vikingecenter Fugledegård, hvor vi hører om vikingernes ritualer og tro, og om Danmarkshistoriens størst guldfund, Tissøringen.

x

Unesco Geopark Odsherred

I det nordvestlige Sjælland ligger Danmarks første UNESCO-certificerede geopark. Odsherred var oprindeligt en halvø, men et stort opdæmingsprojekt i midten af 1800-tallet gjorde at hele odsherred blev landfast med resten af Sjælland, og i den nu udtømte Lammefjord finder vi Danmarks laveste punkt på -7,5 meter.
Odsherredbuerne udgøres af fire bueformede bakkedrag og ruten passerer Vejrhøjbuen med en række højdedrag, hvor bl.a. Verjhøj på 121 m. byder på store udsigter mens Dutterhøje, Maglehøj, samt Esterhøj også byder på oldtidsminder

x

Sorø

Købsstaden Sorø omkranses af tre store søer hvoraf navnet Sor-Ø. Byen var i 1200-tallet central for Hvideslægten der har spillet en stor rolle i dansk middelalderhistorie. Sorø emmer derfor af historie og helt fra gammel tid har den smukke klosterkirke været omdrejnings- punktet i byen.

Sorø er start- og slutby på Istidsruten

x

Observatoriet i Brorfelde

På toppen af de sjællandske alper ligger Danmarks største observatorium der indtil for 20 år siden fungerede som forskningsstation, hvor forskere boede og opholdte sig i kortere og længere peioder.
Observatoriet i Brorfelde er i dag et oplevelsescenter med fokus på astronomi, geologi, teknik og biologi. Her kan man opleve Danmarks største teleskop, besøge det geologiske center eller deltage i et af de mange daglige arrangementer og oplevelsesaktiviteter.

x

Anneberg Kulturpark

Annebergparken bliver også kaldt en af de bedst bevarede hemmeligheder i Odsherred. En kulturhistorisk perle, der både imponerer, men samtidig bevæger den besøgende. Her mødes imponerende arkitektur i en sammen- hængende park med 100 år gamle visioner om et smukkere Danmark baseret på Bedre Byggeskik og skønvirke.
Stedet byder på et væld af oplevelse, lige fra inspirerende kunstnermiljø, til kulinariske oplevelser og en historie om et selvforsynende samfund efter visioner om “Garden cities of tomorrow”. Anneberg huser desuden overnatningsmuligheder som vi benytter på Istidsruten

 

x

Sagnlandet i Lejre

Sagnlandet Lejre er et af Danmarks største og mest besøgte oplevelsescentre for vikingetiden og fungerer som forsknings- og formidlingscenter for stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet. I Sagnlandet finder vi bl.a. en rekonstruktionen af Danmarks største vikingehal på over 600m2 som i 2009 blev udgravet blot 3 km fra herfra.

x

Havnsø

Om sommeren er Havnsø en livlig lille havneby ved Sejrøbugten med gode muligheder for et frokoststop på ruten. En gåtur i havneområdet er et must og her finder man blandt andet færgerne til Nekselø og Sejrø.

x

Holbæk

 

x

Oplevelsescenter Nyvang

I landsbyen Nyvang, 5 km fra Holbæk, kan du røre, smage, gøre, prøve, dufte og lege dig gennem livet og hverdagen i midten af 1900-tallet. Nyvang har alt det, som en lille landsby have i de gode gamle dage: bageriet, mejeriet, kirken, husmandsstedet, vognmands- forretningen, smedjen, systuen, traktørstedet og naturligvis brugsforeningen.  

Trænger du til lidt mad og drikke, så kan du købe kaffe hos konditoriet med fine hvide duge og porcelænskopper eller og frokost hos Traktørstedet Madam Blå.

 

x

Jyderup

Jyderup har igennem de seneste gået gennem en positiv udvikling drevet af lokale borgere, så nu fremstår byen som et attraktivt stop på vores rute. Området omkring den smukke Skare Sø er et must for et lille hvil, mens der findes flere kulinariske indslag i byen, hvoraf vi kan nævne Jyderup Præstegård som nu fungerer som spændende café samt Café Forsinket lige ved stationen.

Lige udenfor byen ligger det storslåede Aggersvold Gods, som også danner rammen om vores overnatninger på Istidsruten

x

Nationalpark Skjoldungernes Land

Istidsruten går igennem den sydligste del af Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor turen går gennem Gl. Lejre med den den frodige ådal og de grønne bølgende bakker spækket med fortidsminder. Sagnlandet Lejre, som er en af Danmarks største oplevelsescentre med fokus på arkæologi og vikingetiden, er et oplagt stoppested på ruten. Ved Lejre ligger også det smukke Ledreborg Slot.

x

De Sjællandske Alper

I de Sjællandske alper oplever vi et meget typisk dødislandskab med flade bakketoppe, dale og stejle skrænter. Landskabet blev formet for omkring 18.000 år siden af is, grus og smeltevand. Ruten går blandt andet forbi Maglesø, der ligger i et dybt dødishul, og i nærheden finder vi også det berømte Observatorium i Brorfelde. Selvom vi ikke kan sammenligne stigningerne med de ægte alper, kan det alligevel godt være krævende at cykle op og ned af de mange stigninger.

x

Rejseprogram

Dag 1 Ankomst Sorø *

Individuel ankomst til Sorø med enten bil eller tog. Overnatning og eventuelt udlevering af udstyr som er lejet.

Sorø er start- og slutby på Istidsruten. Fra Sorø er der direkte togforbindelse til København, Københavns Lufthavn eller Jylland, samt direkte motorvejsforbindelse via E20 motorvejen til Fyn, Jylland og videre til Tyskland.

 

Overnatningsted: Comwell Sorø Storkro

 

* På afgangen 7. september er denne dag ikke inkluderet. Vi tilbyder dog muligheden for at tilkøbe overnatning i Sorø. På denne afgang starter rejsen på "dag 2".

 

Dag 2 Sorø – Jyderup ca. 60 km

Vores rejse starter i Sorø hvorfra turen går nordover, først forbi de gamle overdrev vest for byen og dernæst forbi den smukke Maglesø. Ruten passerer agerlandskab og enkelte skovområder inden vi når Tissø, Danmarks 4. største sø. Ved Tissø bevæger vi os ind i Naturpark Åmosen, som med langstrakte ådale, store søer og moseområder strækker sig som en tange fra Storebælt ind i landet. Vi besøger Vikingecenter Fugledegård, hvor vi hører om vikingernes ritualer og tro, og om Danmarkshistoriens størst guldfund, Tissøringen. Inden vi når dagens overnatningssted ved Jyderup, passerer vi traktørstedet, Strids Mølle. Møllen blev grundlagt af den danske Kong Valdemar Atterdag i 1300-tallet og har fungeret som vandmølle helt frem til den brændte i 1943. I Jyderup kommer vi forbi Jyderup Præstegård, hvor lokale ildsjæle har bragt liv i den gamle præstegård og inviterer indenfor i deres Café og gårdbutik.

 

Overnatningsted: Aggersvold Gods

Dag 3 Jyderup – Nykøbing Sj. ca. 65 km

Vi forlader området omkring Jyderup og Åmosen og bevæger os af de små landeveje mod den Sjællandske kyst og byen Havnsø, der summer af liv i den danske sommer. Herfra følger vi kysten videre mod nord forbi en af landets ældste verdslige borge, Dragsholm Slot, og ind i det fredede bakkelandskab ud til Nexelø Bugt. Vi befinder os nu i UNESCO Global Geopark Odsherred hvor det geologiske istidslandskab er noget af Danmarks mest interessant. Vi begiver os igennem bakkelandskabet Odsherredbuerne, hvor man fra den 121 meter høje Vejrhøj på en god dag kan skimte Roskilde Domkirke i det fjerne. Vi nyder de flotte udsigter over Sejerøbugten inden vi igen drejer ind over land og sætter kursen mod byen Nykøbing Sjælland, hvor dagens rute slutter ved Anneberg Kulturpark. 

 

Overnatningsted: Anneberg Kulturpark

Dag 4 Nykøbing Sj. – Holbæk ca. 40 km

Det er blevet tid til at sætte kursen mod syd igen. Vi befinder os stadig i UNESCO Global Geopark Odsherred og skal i dag opleve hvordan områdets mangfoldige natur udfolder sig fra de kystnære bøgeskove til det inddæmmede flade fjordbundslandskab omkring Lammefjorden. Hele dagen følger vi ruten langs Isefjorden og Lammefjorden og krydser undervejs flere dæmninger. Det sidste stræk af dagens rute går forbi Holbæk fjord og ender i selve Holbæk by.

 

Overnatningsted: Hotel Sidesporet

Dag 5 Holbæk – Brorfelde ca. 60 km

Fra Holbæk følger vi kysten videre langs fjorden og igennem fjordlandskabet ved Tempelkrogen inden ruten bevæger sig ind i Nationalpark Skjoldungernes Land. I det smukke bakkede landskab besøger vi på rutens østligste punkt Sagnlandet Lejre. I Sagnlandet kommer vi på en privat rundvisning der bl.a. tager os forbi en rekonstruktion af Danmarks største vikingehal. Fra Sagnlandet Lejre sætter vi nu kursen mod vest igennem de store skovarealer omkring Bidstrupskovene og forbi godset Sonnerupgård. Herfra går turen over de Sjællandske Alper der er et typisk dødislandskab, hvor efterladte brudstykker af gletsjere dannede de dybe dale og søer. Dagen slutter ved Observatoriet i Brorfelde, hvor vi bliver budt indenfor til en eksklusiv aften med middag, stjernekiggeri og overnatning i de gamle forskerboliger.

 

Overnatningsted: Observatoriet i Brorfelde

Dag 6 Brorfelde – Sorø ca. 40 km

På rutens sidste dag går turen tilbage mod syd og vores slutdestination i Sorø. Vi vil i dag opleve store kontraster i det landskab vi bevæger os gennem. Fra toppen af de Sjællandske Alper begynder landskabet at flade ud, og når vi igen passerer igennem Naturpark Åmosen, befinder vi os i et område som er pandekage-fladt. Vi passerer igennem Nordskoven med den store sten, Sengestenen, hvorefter turen går via Bromme plantage og de gamle grusgravsområder til Sorø. Det sidste stykke af ruten følger vi rundt om Sorø Sø, inden ruten slutter i Sorø By. Vi tilbyder tilkøb af en ekstra overnatning i Sorø efter endt rejse.

Sorø er start- og slutby på Istidsruten. Fra Sorø er der direkte togforbindelse til København, Københavns Lufthavn eller Jylland, samt direkte motorvejsforbindelse via E20 motorvejen til Fyn, Jylland og videre til Tyskland.

 

Overnatningsted: Comwell Sorø Storkro (TILKØB)

 

Cykelleje

Hos Waterman Travel tilbyder vi muligheden for at leje en el-cykel i forbindelse med din rejse. 

Pris

El-cykel: 200 kr. pr. dag.

Kontakt os for mere information

5 etaper / 5 nætter:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra kr. 4.595.-

** AFBUDSPRIS på udvalgte afgange: 3.995,-

 

5 etaper / 4 nætter*:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra kr. 3.995.-

 

Inkluderet

 • 5 etaper på Istidsruten
 • 4/5 Overnatninger - fra første til sidste rejsedag *
 • Bagagetransport, 1 stk. per person
 • Detaljeret turbeskrivelse og praktiske oplysninger
 • Kort og beskrivelse af ruten, 1 sæt per bestilling
 • Indgangsbillet, middag, stjernekig og overnatning på Observatoriet i Brorfelde
 • Indgangsbillet & rundvisning Sagnlandet Lejre *
 • Rabatordning hos Spejdersport
 • Pakkerejsegaranti
 
* OBS. Afgangen 7. september er på 5 etaper / 4 nætter. Denne afgang inkluderer IKKE entré og rundvisning i Sagnlandet Lejre eller overnatning i Sorø på førstedagen - denne kan dog tilkøbes såfremt det ønskes. Rejsen inkluderer fortsat alle øvrige elementer som er listet ovenfor.

Ikke inkluderet

 • Cykler
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entreer på ruten

Muligheder for tilkøb

 • Leje af cykel og cykeludstyr
 • Ekstra overnatning i Sorø på sidste dag

Rejsekalendar

AfrejsedatoSlutdatoAntal dagePrisBestil
09/08-202214/08-202263.995,- **Bestil rejse
16/08-202221/08-202263.995,- **Bestil rejse
07/09-202211/09-202253.995,-Bestil rejse

Har du spørgsmål?

 Ring til Jesper
42 30 07 00

Praktiske oplysninger (FAQ)

Bagagetransport

Bagagetransport er inkluderet på udvalgte afgange – se mere under afsnittet ”Inkluderet”. Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 15.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Måltider

Inkluderede måltider fremgår under afsnittet "Inkluderet". Eventuelle tilbud om tilkøb af måltider undervejs på ruten vil blive fremsendt ca. 30 dage før afrejse.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje Elcykel, mountainbike eller tourcykel.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Indeholder købet ikke detaljeret rutebeskrivelse anbefaler vi, at benytte appen "Naviki" til navigation.

Afrejsedatoer

Afrejsedatoer fremgår under rejsekalenderen. Fremgår der ingen datoer er det i udgangspunktet fordi, at vi kan arrangere individuel daglig afrejse. Kontakt os for mere information

Faste afrejsedatoer
Nogle rejser har faste afrejsedatoer med plads til i alt 14 rejsende per afgang. Undervejs cykler de enkelte deltager individuelt i eget tempo. Alle overnatningssteder er fælles. Enkelte arrangementer undervejs er fælles, her er blandt andet tale rundvisninger, evt. måltider, eller andre særarrangementer. Her vil det være den enkelte rejsendes eget ansvar at være på den pågældende lokation til det angivne tidspunkt. Et detaljeret rejseprogram med alle tider og adresser vil blive fremsendt forud for afrejse.

Sværhedsgrad

Under dagsprogrammet fremgår cykelafstanden for hver etape på rejsen. Generelt set er ruten velegnet for alle. Enkelte steder undervejs går ruten via skov- og grustier, der dog er egnede for almindelige cykler. Enkelte etaper byder på bakket terræn.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag. Nærmere information fremsendes forud for afrejse.